Hoe je je relatie weer herstelt

Je kent het wel: in het begin ben je tot over je oren op je partner. Jullie hebben alleen oog voor elkaar en kunnen samen de hele wereld aan. Na deze honeymoon-fase wordt de verliefdheid wat minder, maar jullie houden nog steeds heel veel van elkaar. Maar wat nou als de liefde alleen maar blijft afnemen en jullie constant ruzie hebben?

Wil je weer terug naar hoe jullie relatie eerst was, maar weet je niet hoe? Hier zijn wat tips om jullie (hopelijk) weer smoorverliefd op elkaar te laten worden!

Wanneer je relatieproblemen kan verwachten

Hoewel relatieproblemen zichzelf meestal niet van tevoren aankondigen, kan je ze in bepaalde fases van je leven eerder verwachten dan in andere fases. Als je dit weet, kan je je er op voorbereiden en in die tijd proberen extra geduldig te zijn voor je partner. Een voorbeeld van zo’n periode is bijvoorbeeld wanneer jullie net samen zijn gaan wonen.

Je ziet elkaar ineens een stuk meer dan eerst en je kan je daardoor gaan ergeren aan elkaar. Wees in die tijd dus iets liever voor elkaar!

Praten, praten en nog eens praten!

Het is begrijpelijk dat wanneer je gefrustreerd bent, je even niet met je partner wil praten. Maar praten is juist heel belangrijk in een relatie! Zorg ervoor dat je partner ervan weet als je ergens mee zit, want dan kan hij of zij daar rekening mee houden. 

Als je alles hebt geprobeerd en niks helpt, kan je er misschien niet met z’n tweeën uitkomen. Schakel in dat geval een relatiebemiddelaar in, dan sta je er niet alleen voor. Hij of zij kan samen met jullie kijken waar het misgaat in jullie relatie en hier samen met jullie aan werken.

Ervaar je problemen in je relatie en ben je op zoek naar een relatiebemiddelaar? Relatiehuis Rijnmond biedt verschillende soorten relatiebemiddeling zodat jouw relatie binnen no-time weer de oude is!